KIF rotet bort seieren

Bortelaget fra Kristiansand ledet mesteparten av serieoppgjøret mot Sandefjord Håndball, med tapte med to mål.

KIF ANNO 2017: Foran f.v.: Johannes Jåsund, Eric Nicolay Jensen, Adin Sehovic, Markus Nilsen, Simen Neset, Jesper Brekke Hansen og Bendik Holstad. Midten f.v.: Stian Nygaard Michaelsen, Kristian Malerød Larsen, Christoffer Ryder Lislevand, Øyvind Frigstad, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Tihomir Baltić. Bak f.v.: Erlend Årstein Hansen, William Fiala Gjermundnes, Simen Gården Aanjesen, Mathias Christiansen, Kristian Nordvik Thyssen, Sebastian Schultz Hansen og Erik Sørensen. Foto: Finn Sverre Lislevand

Sandefjord, som ble tredje beste lag i 1. divisjon forrige sesong, regnes som en tøff motstander. Men alt så ut til å gå veien for Kristiansand-herrene da de besøkte «hvalfangerbyen» i Vestfold onsdag.

KIF-duo scoret 15 mål i 1. omgang

TRAFF PÅ ALLE: Strekspiller Aleksander Halkjelsvik Aabel scoret åtte mål. Foto: Finn Sverre Lislevand

Aleksander Halkjelsvik Aabel åpnet med nettkjenning på kontring i Jotunhallen. Det var strekspillerens første scoring av i alt sju før pause. Sandefjords Simen Holand Pettersen – sønn av lagleder Gunnar Pettersen og toppscorer i 1. divisjon forrige sesong med 151 mål – utlignet rett etter, før lagkamerat Anders Gogstad Olsen førte hjemmelaget opp i ledelsen. Men KIFs egen målkonge Sebastian Schultz Hansen smelte inn et distanseskudd og det sto 2-2 før tre minutter var omme. Før pausesignalet hadde KIFs målfarlige bakspiller scoret åtte.

For det var KIF som førte kampen gjennom hele 1. omgang og var oppe i en komfortabel firemålsledelse. I omgangens siste sekunder ble det redusering av Johan Blickhammar. Til pause var stillingen 14-17 til gjestene fra Kristiansand.

Bråstopp midtveis

Vertens toppscorer Holand Pettersen innledet 2. omgang. Mens KIFs Sindre Rosseland Sørli scoret på kontring. Da to minutter er gått, var stillingen er 15-18. Johannes Jåsund, Schultz Hansen, Christoffer Ryder Lislevand og Simen Gården Aanjesen fylte på med hver sin scoring. Hjemmelaget fikk også inn noen mål. Men kristiansanderne var fortsatt i ledelsen (21-23) midtveis i 2. omgang. Så var det full stopp.

TØFFE TAK: Da KIF og Sandefjord Håndball møttes i Jotunhallen onsdag 13. september, ble lagene idømt totalt 25 tekniske feil og 11 utvisninger, sammen med en drøss straffer. Foto: Privat

VARSLER MENTAL TRENING: Hovedtrener Tihomir Baltić sier det må jobbes med vinnermentaliteten. Foto: Finn Sverre Lislevand

Måltørken skulle vare i hele ti minutter. I mellomtiden hadde Sandefjord gått opp ledelsen. Det kokte over for trener Tihomir Baltić som fikk advarsel. Mismotet var i ferd med å ta overhånd, helt til høyreback Gården Aanjesen endelig fikk satt ballen i nettmaskene. Det sto 28-24 til hjemmelaget, knappe fem minutters spilletid igjen.

Halkjelsvik Aabel, målkongen fra forrige omgang, fikk sin første (og siste scoring) i omgangen. Så sørget høyrekant Ryder Lislevand for at KIF bare var to mål bak (28-26). Med drøye to minutter igjen å spille, var det von i hengande snøre. Spesielt da Sandefjord-spiller Blickhammar fikk to minutters utvisning – en ren gavepakke til sørlendingene i kampens siste fase. Schultz Hansens skuddforsøk ble imidlertid reddet av keeper. Sandefjord fikk sin andre spiller (Olaf Richter Hoffstad) utvist. Men tiden var knapp, et halvt minutt igjen. Schultz Hansen skjøt, nok en redning.

Kristiansand klarte ikke omsette sjansene i overtallsspillet. Som prikken over i-en fikk Rosseland Sørli marsjordre på full tid, men vertenes Holand Pettersens avslutting ble avverget. Etter noen rufsete sluttminutter endte oppgjøret 28-26 til Sandefjord.

Fra målfest til ett mål hver

BANENS BESTE: Bakspiller Sebastian Schultz Hansen bombarderte Sandefjords keeper, det bli ni mål. Foto: Finn Sverre Lislevand

Sebastian Schultz Hansen, som scoret ni mål (to på straffe), fikk bare én nettkjenning i 2. omgang. Han ble kåret til banens beste sammen med Sandefjords André Bergsholm Kristensen, og forklarer den trøblete ti minutters-perioden slik:

– Vi kommer til gode sjanser, men setter ikke ballen i mål, så får vi noen baller imot og blir usikre, sier han, men legger til:

– Vi har møtt de antatt to beste lagene. Det har blitt litt stang ut, men vi har forhåpentligvis lært litt. Vi skal vinne neste kamp hjemme, sier han om hjemmekampen 24. september mot Viking TIF fra Bergen.

Mens Schultz Hansen fikk ni mål på 16 forsøk, scoret Aleksander Halkjelsvik Aabel på alle sine åtte. Men også han makter kun ett mål i 2. omgang.

– Vi skyter for tidlig og er for feige i forsvar med for stor spredning. Vi må stå mer sammen. Vi klarer ikke spille 60 minutter så godt som vi kan og vi må bli flinkere til å breie ut spillet, oppsummerer strekspilleren. Men han synes laget lyktes bedre med sine kontringer og å sette tempo enn hva de gjorde mot St. Hallvard.

Forsøkte intenst

For Øyvind Frigstad ble onsdagens oppgjør en nedtur. Fra å være banens beste og toppscorer med ni i søndagens kamp mot St. Hallvard, ble det ingen uttelling mot Sandefjord.

INGEN MÅL: Øyvind Frigstad spilte en stor kamp mot St. Hallvard søndag, men lyktes ikke helt i sine forsøk i Sandefjord. Arkivfoto: Finn Sverre Lislevand

– Vi spiller en veldig god periode i første omgang, så sliter vi i andre. Mens vi får en dårlig periode, treffer Sandefjord på alt. Vi skyter keeperen deres god og blir stresset, sier høyrebacken, som lover at KIF skal komme sterkere tilbake.

– Vi er skuffet

IKKE FORNØYD: Kaptein Adin Sehovic synes det er leit at KIF ikke klarer å hale seieren i land etter å ha ledet det meste av kampen. Foto: Finn Sverre Lislevand

Kaptein Adin Sehovic likte dårlig resultatet etter at KIF hadde ledet det meste av kampen.

– Vi blir stresset og klarer ikke å fullføre kampen slik vi starter. Vi leder ¾ av kampen, men roter det til på slutten, sier han og mener laget nå må ta et dypdykk i hvordan de skal fullføre «30 minutter x 2» fremover.

KIF-trener Tihomir Baltić er mer sint enn skuffet.

– Spillerne må ta mer ansvar, spesielt i avgjørende situasjoner. Vi må spille mer rutinert, sier han og mener fraværet av sentrale spillere som Mathias Christiansen og Erlend Årstein Hansen var merkbart. Nå vil han ha mer fokus på vinnermentalitet.

– Laget har potensial, vi skal vinne kamper, lover han.

KAMPRAPPORT:

Sandefjord Håndball – KIF 28-26 (14-17)

Onsdag 13. september, Jotunhallen (Sandefjord)

DOMMERE: Marte Marie Varlo og Jovana Dasic.

SPILLERE KIF (mål i parentes): Sebastian Schultz Hansen (9), Aleksander Halkjelsvik aabel (8), Sindre Rosseland Sørli (4), Simen Gården Aanjesen (2), Christoffer Ryder Liselavand (2), Johannes Jåsund (1), Simen Neset, Erik Sørensen, Øyvind Frigstad, Jostein Pedersen, Jesper Brekke Hansen, Adin Sehovic, Bendik Holstad, Kristian Malerød Larsen og Eric Nicolay Jensen.

LAGLEDER KIF: Tihomir Baltić

SPILLERE SANDEFJORD (mål i parentes): Simen Holand Pettersen (9), Johan Blickhammar (8), Filip Petterson (4), Christian Hoffstad (3), Anders Gogstad Olsen (2), Olaf Richter Hoffstad (1), Rein Havang (1), Tarjei Hamborg, Ola Wiksten Sørdahl, Fredrik Engelstad, Mathias Brendmose Haugen, André Bergsholm Kristensen, Henrik Bjørntvedt Olsen, Jul Didrik Hvidsten Hansen og Kristian Larsen Hübert.

LAGLEDERE SANDEFJORD: Gunnar Atle Pettersen, Stian Skaugseth Berntsen, Jørund Skorge og Per Thomas Mørk.

UTVISNINGER: KIF 5 x 2 minutter og Sandefjord 6 x 2 minutter.

BANENS BESTE: Sebastian Schultz Hansen (KIF) og André Bergsholm Kristensen (Sandefjord).

KOMMENDE KAMP: KIF – Viking TIF, søndag 24. september, kl.16, Gimlehallen

Skrevet av

En vel gjennomført Rema 1000 håndballskole
KIF håndball stod for gjennomføringen av REMA 1000 Håndballskolen på Idda Arena i høstferien 2021.
Les mer >>
Vinner av Dyreparken håndballfestival 2021
Jenter 15 (2006)  gikk til topps i Dyreparken håndballfestival 2021.
Les mer >>
Vil du spille håndball i KIF?
Les mer >>
Bli med på håndballskolen for deg som går i 1.-7. klasse
Les mer >>
Lyst til å spille håndball med oss?
Vi har lag i aldersgrupper 6 år til seniorlag – og vi ønsker oss flere medlemmer!
Les mer >>
KIF håndball ønsker alle en riktig fin sommer!
Da er sommeren endelig her og varmen kommet.
Les mer >>
Rasmussengruppen blir vår nye sponsor.
Tirsdag 2. april gikk Rasmussengruppen  inn med støtte til KIF Håndball.
Les mer >>
Bli grasrotgiver!
190 spillere har valgt KIF Håndball som grasrotmottaker i forbindelse med spill i Norsk Tipping. Vi trenger flere !!!
Les mer >>
Merlinda Qorraj (19) slutter som trener i KIF håndball
KIF J15 sin trener har blitt eliteseriespiller.
Les mer >>
Learn Handball
Skreddersydde treningsplaner for trenere på alle nivåer.
Les mer >>
Nyutdannede dommere i Kristiansand
Nå i høst var 6 av våre KIF spillere blant de nyutdannede dommere (Dommer 1) i Kristiansand.