Surt ettmålstap for KIF

I stedet for å vinne sin tredje strake seier, er KIF Håndball tilbake under nedrykkstreken etter 23–24–tapet for Follo.

TAPTE PÅ MÅLSTREKEN: KIF maktet ikke vippe bortekampen mot Follo HK i sin favør lørdag 3. februar. Her fra forrige kamp mot Follo på hjemmebane 22. oktober, som KIF vant.FOTO: Finn Sverre Lislevand

SKI: – Det er en kamp vi absolutt skulle ha vunnet, sier en skuffet Sebastian Schultz Hansen, sjumålsscorer og kåret til KIFs beste spiller, og fortsetter:

– Vi hadde såpass gode sjanser, derfor er det utrolig surt at vi ikke greide å slå Follo på målstreken. Det var angrepsspillet vårt som sviktet - og kynismen, det at vi ikke klarer å bygge videre på tomålsledelsen midtveis i 2. omgang.

SKUFFET: - Vi må se fremover, det er fortsatt mulighet til å holde oss i divisjonen, sier Sebastian Schultz Hansen, KIFs toppscorer og bestemann i kampen mot Follo HK. Her fra forrige kamp mot Follo.
 Finn Sverre Lislevand

Så nær

Det var østlendingene som kom best i gang. Kampens første KIF-scoring lot vente på seg. Først etter nesten 10 minutter fikk Øyvind Frigstad hull på byllen. Da var stillingen 4-1 til hjemmelaget, men sørlendingene hengte seg på. Første omgang endte 11-8 til hjemmelaget. Etter hvilen startet Kristian Malerød Larsen opphentingen med redusering 11-9. Jesper Brekke Hansen la på til 11-10 fra venstrekant. Et distanseskudd fra Kristian Nordvik Thyssen sørget for KIFs første utligning 11-11, mens Simen Gården Aanjesen førte KIF opp i ledelsen, 13-14. Alt før ti minutter var omme.

GOD: Strekspiller Kristian Malerød Larsen fikk skryt for sin innsats både i angrep og forsvar lørdag. Her i aksjon ved forrige oppgjør mot Follo i Idda Arena i høst.

Midtveis i omgangen skaffet Malerød Larsen en tomålsluke, 16-18. Herfra og ut hadde kristiansanderne en ypperlig mulighet til å stikke ifra. Isteden er det Follo som fant veien til nettmaskene. – Vi gjorde noen uheldige grep og slapp Follo inn i kampen igjen, forteller KIF-kaptein Adin Sehovic.

MYE PÅ SPILL: KIF-kaptein Adin Sehovic mener det ikke er tid til å sette seg ned å deppe med bare fem seriekamper igjen. Allerede kommende helg er det hjemmekamp mot tabelltopp Runar Sandefjord.

Drøye ti minutter igjen av kampen var det igjen jevnspilt, 19-19, etter scoring av Frigstad. Men hjemmelaget var på offensiven og da tre minutter gjenstod, hadde de en tremålsluke, 24-21. Men minuttet etter hadde KIF knepet inn forspranget med to mål, 24-23. Før siste spilleminutt tok KIF timeout.

Så skjedde det de veldig mye på en gang. Først fikk Sindre Rosseland Sørli marsjordre etter rødt kort for ufrivillig ha fått en albue i ansiktet på en motspiller og med allerede to gule på samvittigheten, deretter brente KIF to avgjørende sjanser. Follo vant 24-23.

RUTINERT: Høyreback Simen Gården Aanjesen sørget for første KIF-ledelse i Stil Arena. Sindre Rosseland Sørli (#11) på vei inn fra venstre. Aleksander Halkjelsvik Aabel på strek.
 Privat

Skade på skade

Sesongen har vært et sammenhengende skademareritt for kristiansandslaget. I forrige kamp mot Charlottenlund brakk ØIF-forsterkning David André Rui armen. I helgas oppgjør på Østlandet måtte Erlend Årstein Hansen tilbringe mesteparten av sisteomgangen i garderoben. - Jeg stod i forsvar og skulle hjelpe sidemannen da en Follo-spiller i angrep stupte inn og vi skallet, forteller strekspilleren.

SKADE: Strekspiller Erlend Årstein Hansen måtte ut med skade fem minutter ut i 2. omgang i Stil Arena. Her fra forrige seriekamp mot Follo.

Begge gikk ned for telling, og for Årstein Hansen var kampen over. Han er kraftig forslått etter sammenstøtet, men håper det ikke har medført hjernerystelse (som tidligere i sesongen) og brukket nese. For motspiller Benjamin Hallgren, Follos toppscorer med syv mål, endte det trolig med brukket nese.

IKKE FORNØYD: KIFs lagledelse, Svenn-Erik Medhus (foran) og Preben Nilsen, mener de ikke fikk justert godt nok mot Follo HK lørdag 3. februar. Her fra en tidligere anledning.
 Inger M. Witteveen

Får det tøft fremover

Preben Nilsen ledet KIF sammen med Svenn-Erik Medhus. Etter justeringer synes han de klarte å snu kampbildet. - Det var et godt forsvar og god lagmoral, men taktisk i angrep misset vi. Mange av satsingene ble for halvveis, lyder hans oppsummering av helgas oppgjør på Østlandet.

SIKTER INN: Øyvind Frigstad på vei mot Follo-målet i Stil Arena. Høyrebacken scoret fem mål i lørdagens oppgjør på Østlandet.
 Privat

I tillegg til Schultz Hansen som KIFs bestemann, vil han også fremheve strekspiller Malerød Larsens innsats og Nordvik Thyssen i backrekken. Etter trenerbytte og to seire var det duket for ny optimisme i KIF-leieren. Lørdagens tap gjør at KIF igjen er på feil side av nedrykksstreken. Neste utfordrer er Runar Sandefjord, suveren serieleder. - Det blir tøft, men vi må gå inn for å forbedre spillet, få bedre flyt. Vi går alltid for å vinne, sier KIF-treneren.

Sjekk tabellen i 1. divisjon her

INGEN ØNSKESITASJON: Sørlendingene hadde trengt de to poengene, det var derfor ingen god stemning i KIF-leieren etter kampen i Stil Arena lørdag 3. februar.
 Privat

KOMMENDE SERIEKAMP: KIF-Runar Sandefjord, lørdag 10. februar, kl. 18, Gimlehallen.

KIF-HERRENE: Lagbildet av KIF Håndballs A-lag fra begynnelsen av sesongen. Foran f.v.: Johannes Jåsund, Eric Nicolay Jensen, Adin Sehovic, Markus Nilsen, Simen Neset, Jesper Brekke Hansen og Bendik Holstad. Midten f.v.: Stian Nygaard Michaelsen, Kristian Malerød Larsen, Christoffer Ryder Lislevand, Øyvind Frigstad, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Tihomir Baltić. Bak f.v.: Erlend Årstein Hansen, William Fiala Gjermundnes, Simen Gården Aanjesen, Mathias Christiansen, Kristian Nordvik Thyssen, Sebastian Schultz Hansen og Erik Sørensen.