Seks seire har gitt KIF ny selvtillit


Med seks seire på syv kamper gleder Kristiansand-spillerne seg til å ta imot Stavanger i Idda Arena lørdag 3. november.

KRISTIANSAND: – På vårt beste hører vi hjemme i en annen liga, hevder Erlend Årstein Hansen, kaptein for serieleder KIF i 2. divisjon. Han mener mer treningsvilje og fokus på vinnerkultur er suksessoppskriften. Nå er målet er å bli mer stabile. I siste seriekamp, søndag 21. oktober, knuste KIF hjemmelaget Sandnes med hele 18 mål (25-43).


OPPTUR: KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen håper på full tribune til helgas hjemmekamp mot Stavanger. Han lover et KIF med mye entusiasme, høyt tempo og et kontringsvillig lag. Her er det Frederik Sorth Petersen som får kjenne på den nye kampviljen.FOTO: Finn Sverre Lislevand– Vi står bra bakover og vi lager mange mål. Men vi har fokus på å bli bedre, på å utvikle oss, for det er alltid noe vi kan gjøre bedre, forteller strekspilleren, som hamret inn ni mål i siste kamp.GODE DAGER: Styreleder i KIF Håndball Tommy Egeli kan glede seg over at KIF-herrenes opptur trekker både tilskuere og sponsorer.
 Finn Sverre Lislevand


Fra bunn til topp

KIF har gått fra bunnoppgjør forrige sesong til å toppe årets tabell i pulje 3. Bortsett fra et lite «arbeidsuhell» mot Nærbø, har det blitt seks seire på syv kamper. Og en måldifferanse på 65 mål (!). Herkules og Viking HK følger på de neste tabellplassene.

– Vi er i ferd med å bygge opp et lag som skal på toppen av norsk herrehåndball. Det er langtidsplanen, sier Tommy Egeli, styreleder i KIF Håndball.


BJØRNESTERK: Strekspiller Kristian Malerød Larsen er en kraftkar som glatt løfter 200 kilo i knebøy. Her i en litt annen positur.
 Finn Sverre Lislevand


Skuffelsen etter nedrykket er et tilbakelagt kapittel. Nå sees det fremover. Nøkkelen er et godt sportslig apparat og trenerteam, samt tøffe treninger, ofte seks dager i uka. Styrelederen trekker spesielt frem tilbudet med treningsgruppen der unge spillere fra klubbene i Kristiansand kan delta, som positivt for rekrutteringen til herrehåndballen i byen.


RÅ STYRKE: Som midtback nytter det ikke å være puslete. Mathias Christiansen måler krefter.
 Finn Sverre Lislevand


– Målet er å skape drømmer hos unge guttespillere. Da må de lære av de beste. Det jobbes nå godt i klubbene rundt om i byen, sier Egeli.


BLODSLIT: Sånn ser det ut på tøffe KIF-treninger. Målvakt Adin Sehovic tørker svette, mens Eric Nicolay Jensen hiver etter pusten.
 Finn Sverre Lislevand


Ni mål på tampen

Jon Robertsen, som kom fra Haugaland før sesongen, har vist seg å være et solid tilskudd i spillerstallen. I siste seriekamp mot Sandnes scoret han ni ganger på drøye ti minutter. Totalt kan han notere seg for 35 mål så langt, noe som gir en foreløpig sjetteplass i puljen og best av KIF-spillerne. Målkongen Sebastian Schultz Hansen har to kamper mindre og ligger tre plasser bak med 31 mål. Deretter følger playmakeren Mathias Christiansen på 11. plass med 29 mål. Emil Vieugue fra Viking HK topper puljen med 52 mål.


MÅLMASKIN: Stian Nygaard Michaelsen må jobbe hardt for å stoppe Jon Robertsen. Høyrebacken har vært effektiv med venstreslegga, 35 mål så langt.
 Finn Sverre Lislevand


Men den mest positive forskjellen fra tidligere er at det nå scores jevnt fra alle posisjoner på banen. Mens det før var noen få som stod for de fleste målene, er det nå mange som tegner seg på scoringslisten.


SKADEBENKEN: Jesper Brekke Hansen (t.v.) og Bendik Holstad må følge treningene fra sykkelsetet. Mens Holstad sannsynligvis er tilbake på høyrekant til helgas hjemmekamp, tar det lenger tid for venstrevingen.
 Finn Sverre Lislevand


Nå går folk på herrekamper igjen

Entusiasmen i KIF sprer om seg. Nå er både tilskuere og sponsorer på vei inn i hallen igjen, kan styreleder Egeli fortelle. Han tror det vil bli trangt om plassen i Idda Arena lørdag 3. november når Stavanger kommer på besøk.


HOSPITERING: Unge talenter fra lokale håndklubber har anledning til å trene med KIFs herrelag. Herman Torvik fra Våg (t.h.) passer på at Erlend Årstein Hansen ikke får ballen. Mathias Christiansen til venstre, Jostein Pedersen på skuddhold.
 Finn Sverre Lislevand


– Underholdningsverdien øker ved at mange ser håndball sammen. Og det er her du vil treffe håndballfolket, lyder reklamen fra en svært så fornøyd styreleder om dagen.


TRENINGSVILLIG GJENG: Foran fra venstre: Fredrik Punsvik Baasland, Markus Nilsen, Christoffer Ryder Lislevand, Erlend Årstein Hansen, Jon Robertsen, Eric Nicolay Jensen, Bendik Holstad og William Punsvik Baasland. Bak fra venstre: Robin Rosander Haugsgjerd (hovedtrener), Sebastian Schultz Hansen, Adin Sehovic, Fredrik Sorth Petersen, Mathias Christiansen, Jesper Brekke Hansen, Kevin Høyland, Kristian Malerød Larsen, Herman Torvik, Josh Korsvik, Daniel Lindevik, Jostein Pedersen, Stian Nygaard Michaelsen og Tommy Egeli (styreleder).
 Finn Sverre Lislevand


HJEMMEKAMP: KIF-Stavanger, lørdag 3. november, kl. 16:00, Idda Arena.


KIF-HERRENES SPILLERSTALL SESONGEN 2018-19

Spillere:

# 2 Erlend Årstein Hansen, linjespiller

# 3 Jon Robertsen, bakspiller høyre

# 4 Mathias Christiansen, bakspiller midt

# 6 Petter Johansen, bakspiller

# 7 Eric Nicolay Jensen, kantspiller venstre

# 9 Jesper Brekke Hansen, kantspiller venstre

# 12 Adin Sehovic, målvakt

# 16 Markus Nilsen, målvakt

# 17 Christoffer Ryder Lislevand, kantspiller høyre

# 18 Bendik Holstad, kantspiller høyre

# 19 Kristian Malerød Larsen, linjespiller

# 23 Sebastian Schultz Hansen, bakspiller

# 63 Stian Nygaard Michaelsen, linjespiller

# 75 Jostein Pedersen, bakspiller venstre

# 22 Frederik Sorth Petersen, bakspiller

Aleksander Fridén, bakspiller (spiller ikke fast)

Trenerteam:

Robin Rosander Haugsgjerd, hovedtrener

Øyvind Skjeggedal
Skrevet av Inger M. Witteveen, For KIF Håndball


VELKOMMEN TIL INFO MØTE PÅ IDDA
Har du barn som skal begynne i første klasse om noen få dager og som vil spille håndball i KIF håndball?
Les mer >>
Sommeren banker nå på døren
og vi nyter at det endelig blir litt varmere. KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Les mer >>
KIF Jenter 12 vant Våg Cup 2019
Etter 4 solid seiere i puljen med 13-3 over Fløy, 13-5 over Sunde IL-1, 12-5 over Hinna HK-2 og 13-6 over Stavanger IF-1, gikk jentene direkte til semifinale.
Les mer >>
Vinner av A-finale i Hummel cup 2019
KIF J12 Hellemyr gikk til topps i Hummelcup med seier 12-10 over Lund Håndball i en triller av en finale.
Les mer >>
Vel gjennomført grillfest
270 små og stor var samlet på Idda Arena Onsdag 22.mai for å delta på grillfesten for klubbens medlemmer og familie.
Les mer >>
Borgertoget 17.mai
KIF håndball sine juniorspillere stilte mannsterke for å vise mangfoldet i klubben KIF håndball. Spillerene lagde show og underholdt  mange av de oppmøtte som stod langs veien.
Les mer >>
Opprykk neste sesong
1.divisjon på denne gjengen sesong 19/20
Les mer >>
Quartcup
Påmelding Quart Cup 2020åpner 1. oktober 2019
Les mer >>
Prioriterer håndball foran russefeiring
Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.
Les mer >>
Årsmøte i KIF håndball
Det innkalles til ordinært årsmøte Tirsdag 12.mars kl.19:00 på Idda Arena, Mediarommet i andre etasje. 
Les mer >>
Kom innom oss på et kundemøte og "tjen" penger til klubben
Les mer >>
Vidar Villa til Quart Cup
Vidar Villa har raskt blitt en av norges største norskspråklige artister, med over 30 millioner streams i sitt debutår 2017.
Les mer >>