KIF jakter sin tiende seier


Serieleder KIF Håndball spiller for sin tiende seier på 11 forsøk når ØIF Arendals rekruttlag gjester Gimlehallen lørdag.


TABELLTOPP: Ingen tvil om at KIF Håndball trives som serieleder i 2. divisjon. Foran fra venstre: Petter Johansen, Jon Robertsen, Erlend Årstein Hansen, Markus Nilsen og Christoffer Ryder Lislevand. Bak fra venstre: Stian Bagder (fysisk trener), Sebastian Schultz Hansen, Josh Korsvik, Birk Rossen, Bendik Holstad, Mathias Christiansen, Jostein Pedersen, Adin Sehovic, Ivan Senta, Kristian Malerød Larsen, og Fredrik Sorth Petersen. Eric Nicolay Skonhoft Jensen, Jesper Brekke Hansen og Stian Nygaard Michaelsen var ikke til stede da bildet ble tatt.FOTO: Inger M. Witteveen


KRISTIANSAND: Bortsett fra i én kamp, borte mot Nærbø, har KIF-herrene feid all motstand av parketten i høst. I forrige seriekamp vant kristiansanderne hjemme over Øyestad, som stilte med mange tidligere elitespillere. Bortelaget holdt følge til pause, men ble fraløpt da KIF skrudde opp tempoet utover i 2. omgang. Sluttresultatet ble hjemmeseier, 34–28. I lørdagens oppgjør mot ØIF Arendal Elite 2 vil KIF møte mange unge og raske bein på den andre banehalvdelen.

– Mulighetene bør være gode, men jeg regner med at ØIF stiller et godt lag. Får vi satt forsvars- og keeperspill, tror jeg mye er gjort. Vi ønsker å løpe og sette tempo og tar ikke lett på en eneste kamp. Vi fikk en god opplevelse mot Øyestad sist, spesielt i 2. omgang. Vi skal ha to poeng igjen, og så ta juleferie på tabelltopp, sier KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen.


FULLE TRIBUNER: Slik så de ut da ØIF Arendal besøkte Gimlehallen 5. desember. Ved neste hjemmekamp mot ØIF Arendal Elite 2 lørdag 15. desember venter en yngre versjon av arendalittene.
 Finn Sverre Lislevand


Han får støtte av KIFs hovedtrener Robin Rosander Haugsgjerd som mener det er fullt mulig å ta poeng, men at det blir en tøff kamp.


GULL AV GRÅSTEIN: Trenerteamet Robin Rosander Haugsgjerd (t.v.) og Øyvind Skjeggedal har klart å løfte KIF Håndball flerfoldige hakk i høst.
 Inger M. Witteveen


Bøtter inn mål

En som virkelig fikk testet skuddarmen i forrige ØIF-oppgjør, var Mathias Christiansen. Midtbacken hamret inn 14 mål og var samtidig toneangivende i både forsvar og angrep. Etter å ha lagt bak seg en fjorårssesong med flere lange skadeavbrekk, er Christiansen endelig skadefri og i god form.


MÅLFARLIG: Mathias Christiansen er den av KIF-spillerne som scorer flest mål for øyeblikket. Hele 14 nettkjenninger ble det mot ØIF Arendal.
 Finn Sverre Lislevand


 Jeg føler at formen blir bedre og bedre. Etter at jeg tok hamstringen (strekkskade på baksiden av låret, red.anm.) i fjor, har det vært mye opptrening og alternativ trening. Jeg begynte ikke å spille håndball før i august- september, så ting har tatt tid, sier playmakeren, som for øyeblikket troner på sjetteplass på toppscorerlista for avdeling 3, med 53 mål, og best av KIF-erne.

På 12. plass ligger Sebastian Schultz Hansen med 49 mål, mens Jon Robertsen er på 16. plass med 43. Best av alle er Urædds Sindre Hetlelid Svines med 78 mål.

Forsterkning som rager

Ivan Senta er KIFs nysignering. 26-åringen, opprinnelig fra Makarska i Kroatia, er godt synlig i terrenget med sine 203 cm. Den røslige venstrebacken kan varte opp med noen voldsomme langskudd.


NYKOMMER: Kroaten Ivan Senta (t.v.) kom til KIF i november og er i ferd med å finne seg godt til rette i klubben. Her sammen med kaptein Erlend Årstein Hansen
 Inger M. Witteveen


Senta har vært innom det kroatiske U20-landslaget og deltok i 2011 i VM i Argentina. Etter videregående skole og universitetsutdannelse i økonomi og ledelse i hjemlandet, har han spilt profesjonelt i øverste liga i Sveits, Østerrike og Italia. Han rakk å være med i Copa Italia før han kom til Norge i høst. Kjæresten lokket ham nordover. Også hun håndballspiller, som har vært innom det kroatiske landslaget, og som nå jobber som sykepleier og spiller håndball i Stryn. Planen er at hun flytter til Kristiansand.

– Det er så vakkert her og så mange hyggelige mennesker. Og veldig bra treninger, roser kroaten som stortrives i både byen og på laget. Nå er han på jakt etter jobb ved siden av håndballen.


BØY OG TØY: Stian Badger, fysisk trener i KIF og kiropraktor i Sørlandsparken Tverrfaglig Helse, kjører tøffe treninger for håndballgutta. Her fra tirsdagens trening i Odderneshallen
 Inger M. Witteveen


Ny selvtillit

18 poeng og en målforskjell på 99 mål har gitt selvtillit for KIF etter fjorårets nedrykk fra 1. divisjon. Men det er et høyt nivå i divisjonen og de beste lagene følger hverandre tett.HOSPITANTER: Josh Korsvik (sittende) og Birk Rossen prøver å få med seg så mange KIF-treninger de kan. Femtenåringene spiller til vanlig på henholdsvis AK 28/Gimletroll og Randesund.
 Inger M. Witteveen


 Det er en evig kamp, der det må jobbes hver eneste dag på trening og hvor de må være på i hver kamp. Ingenting tas for gitt, konstaterer assistenttrener Øyvind Skjeggedal. Han mener positive holdninger, mye trening og lysten til å gjøre det bra, har vært utslagsgivende for høstens suksess.


LYNRASK: ØIF bør se opp for Eric Nicolay Skonhoft Jensen (18) på venstrekant.
 Finn Sverre Lislevand


 Jeg vil trekke fram viljen hos spillerne, at de har vært så positive til økt treningsmengde og at de er villig til å jobbe hardt for å endre kulturen i KIF. Og Våg/Fløy, AK 28 og Randesund som hver uke sender unge spillere til oss på hospitering. Det er utrolig gøy å kunne hjelpe til med utviklingen av unge spillere rundt om i klubbene, supplerer hovedtrener Rosander Haugsgjerd.


STENGER BURET: KIFs to målvakter, Adin Sehovic (t.v.) og Markus Nilsen, lover å gjøre sitt for at det skal bli få ØIF-mål.
 Inger M. WitteveenLørdagens kamp ledes av dommerparet Carina Pettersen (24) og Charlotte Husomanović (23) fra AK 28. Duoen har tatt store steg siden de første gang dømte sammen i 2016. Sist sesong ble de kåret til årets dommerpar i Region SørVest og i høst debuterte de i eliteserien for kvinner.


HELT SJEF: Carina Pettersen (t.v.) og Charlotte Husomanović dømmer lørdagens Agder-oppgjør i Gimlehallen.
 Finn Sverre Lislevand


KOMMENDE HJEMMEKAMP: KIF-ØIF Arendal Elite 2, lørdag 15. desember, kl. 15.00, Gimlehallen.


HIGH FIVE: Det var mange som ville hilse på seierherrene etter forrige hjemmekamp
 Finn Sverre LislevandSkrevet av 
VELKOMMEN TIL INFO MØTE PÅ IDDA
Har du barn som skal begynne i første klasse om noen få dager og som vil spille håndball i KIF håndball?
Les mer >>
Sommeren banker nå på døren
og vi nyter at det endelig blir litt varmere. KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Les mer >>
KIF Jenter 12 vant Våg Cup 2019
Etter 4 solid seiere i puljen med 13-3 over Fløy, 13-5 over Sunde IL-1, 12-5 over Hinna HK-2 og 13-6 over Stavanger IF-1, gikk jentene direkte til semifinale.
Les mer >>
Vinner av A-finale i Hummel cup 2019
KIF J12 Hellemyr gikk til topps i Hummelcup med seier 12-10 over Lund Håndball i en triller av en finale.
Les mer >>
Vel gjennomført grillfest
270 små og stor var samlet på Idda Arena Onsdag 22.mai for å delta på grillfesten for klubbens medlemmer og familie.
Les mer >>
Borgertoget 17.mai
KIF håndball sine juniorspillere stilte mannsterke for å vise mangfoldet i klubben KIF håndball. Spillerene lagde show og underholdt  mange av de oppmøtte som stod langs veien.
Les mer >>
Opprykk neste sesong
1.divisjon på denne gjengen sesong 19/20
Les mer >>
Quartcup
Påmelding Quart Cup 2020åpner 1. oktober 2019
Les mer >>
Prioriterer håndball foran russefeiring
Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.
Les mer >>
Årsmøte i KIF håndball
Det innkalles til ordinært årsmøte Tirsdag 12.mars kl.19:00 på Idda Arena, Mediarommet i andre etasje. 
Les mer >>
Kom innom oss på et kundemøte og "tjen" penger til klubben
Les mer >>
Vidar Villa til Quart Cup
Vidar Villa har raskt blitt en av norges største norskspråklige artister, med over 30 millioner streams i sitt debutår 2017.
Les mer >>