KIF reiste seg etter marerittstart

KIF lå under 3-9 mot ØIF Arendal Elite 2, men vant kampen 30-22.

KRISTIANSAND: – Jeg er fornøyd med de siste 40 minuttene. Men de første tyve er rett og slett flaut. De tok for lett på det og de var ikke nok «på», sa KIF-herrenes hovedtrener Robin Rosander Haugsgjerd etter lørdagens seriekamp mot ØIF Arendal Elite 2.

Uansett kan KIF Håndball ta juleferie som serieledere med ti seire på 11 forsøk. Nærmeste konkurrenter er Herkules og ØIF Arendal.

KRITISK: KIF-trener Robin Rosander Haugsgjerd var ikke fornøyd med innsatsen i første del av kampen.
 Finn Sverre Lislevand

Tung start

SOLID: Jostein Pedersen hadde en god dag på jobben. Seks mål og mye godt spill.

KIF hadde startvansker på hjemmebane i Gimlehallen lørdag. Det var rekruttene fra Arendal som tok initiativet. Mørkest så det ut da gjestene scoret syv mål på ti minutter, mens vertene bommet og det sto 3-9 drøyt midtveis i omgangen. Men så fikk KIFs høyrekant Bendik Holstad hull på byllen med en redusering og det løsnet gradvis for de hvite og blå. Og med fem KIF-scoringer på rappen ble det tent et håp. Til pause var vertene bare ett mål bak, 13-14

MYE FOLK: Ikke alle er opptatt av julestria, men går heller på håndballkamp. KIFs opptur trekker igjen folk til Gimlehallen.
 Inger M. Witteveen

Etter hvilen økte Martin Manneråk Birkeland Øyestads ledelse til 13-15. Men KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen var i farta og sørget for dobbelscoring, mens Jostein Pedersen førte hjemmelaget opp i ledelsen for første gang, 16-15. Øyestads Marius Trøan Nilsen utlignet på straffe. Men åtte minutter ut i omgangen skaffet Sebastian Schultz Hansen en ny KIF-ledelse, 17-16. Deretter fulgte tre andre KIF-mål og herfra og ut hang ikke arendalittene med lenger. Frederik Sorth Petersen satte punktum med 30-22.

KOMPROMISSLØS: Kristian Malerød Larsen er sterk nok til å flytte fjell. Her er det ØIF Arendal Elite 2-spiller Oscar Duus Carlsen som flyttes på.

Irritert KIF-kaptein

– Jeg er fornøyd med at vi vinner kampen, men de første 20 minuttene var dårlige. Men de siste ti minuttene av 1. omgang og i hele 2. omgang skjerper vi oss. Og vi fikk to poeng, sa Erlend Årstein Hansen, sjefen i KIF-stallen, ikke helt fornøyd med innsatsen.

«HAR’N»: KIF-målvakt Adin Sehovic tar utfordringer på strak arm.

Grunn til å være fornøyd var derimot André Bergsholm Kristensen i ØIF-buret. 18-ringen klarte å gjøre livet surt for KIF-spillerne med sine mange redninger.

PUNKTUM FINALE: Danske Frederik Sorth Petersen avsluttet kampen med dobbeltscoring.

– Vi starter bra. Det virker som vi tar de på senga og spiller en for så vidt god 1. omgang. Men i 2. omgang skorter det på fysikken og rutinen, uttalte Bergsholm Kristensen, som kom fra Sandefjord Håndball til ØIF Arendal Elite før sesongen.

HARDTARBEIDENDE: KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen var misfornøyd med dårlig start. Strekspilleren sørget for tre mål.

Både han, Olaf Richter Hoffstad og Kjetil Åndal spiller også på elitelaget. Bergsholm Kristensen er tatt ut på ungdomslandslaget (LM00) og Richter Hoffstad på juniorlandslaget (LM98) i januar. For ordens skyld, Oliver Tronstad (17) overtok for Bergsholm Kristensen i mål.

VISTE KLASSE: ØIFs elitemålvakt André Bergsholm Kristensen vartet opp med mange redninger.

Scorer og scorer

KIFs Sebastian Schultz Hansen ble kampens toppscorer med ti mål. Heller ikke han var helt fornøyd med egen og lagets innsats lørdag.

– Jeg føler det er detaljer i spillet i dagens kamp som kan forbedres, som alltid. Blir aldri helt fornøyd. Men vi gleder oss til oppstart etter jul og skal levere minst like godt. Vi har trent godt i hele år og det skal vi vise i resultater etter jul, ifølge bakspilleren, som har scoret 59 mål så langt i sesongen. ØIF Arendal Elite 2s Kjetil Åndal har til sammenligning 83 mål.

TOPPSCORER: Sebastian Schultz Hansen sto for ti av KIFs 30 mål i kampen mot ØIF Arendal Elite 2. Bakspilleren ligger nå på 4. plass på toppscorerlista i 2. divisjon, avdeling 3.

Ny sjanse til å vise hvem som er flinkeste gutten i klassen best kommer 9. januar, mot Kragerø, hjemme i Gimlehallen.

KAMPFAKTA

KIF-ØIF Arendal Elite 2 30-22 (14-13)

Gimlehallen, 15. desember

Spillere KIF (mål): Sebastian Schultz Hansen (10, herav 1 straffe), Mathias Christiansen (6), Jostein Pedersen (6), Erlend Årstein Hansen (3), Bendik Holstad (2), Frederik Sorth Petersen (2), Christoffer Ryder Lislevand (1), Jon Robertsen, Petter Johansen, Eric Nicolay Skonhoft Jensen, Adin Sehovic, Markus Nilsen, Kristian Malerød Larsen, Stian Nygaard Michaelsen og Ivan Senta.

Ledere KIF: Robin Rosander Haugsgjerd og Jesper Brekke Hansen.

Toppscorer ØIF Arendal Elite 2 (mål):Kjetil Åndal (5, herav 1 straffe).

Ledere ØIF Arendal Elite 2: Luka Panza.

Dommere: Carina Pettersen og Charlotte Husomanović.

Utvisninger: KIF 4 x 2 min., ØIF Arendal Elite 2 1 x 2 min.