Prioriterer håndball foran russefeiring


Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.KRISTIANSAND: Etter en jubelsesong der bare fire seriekamper gjenstår, tror KIFs målvakt det er gode muligheter for kvalik. KIF topper sin avdeling i 2. divisjon med fem poengs margin til Herkules.

– Vi må legge ned innsats, for til sjuende og sist tror jeg det bare oss selv det står på, sier 19-åringen.

Han har mange lovord om sesongens treningsopplegg som han mener har fått ham selv og hele laget i bedre fysisk form.

A-lagsspiller som 16-åring

Allerede for snart tre sesonger siden fikk han sjansen mellom KIF-stengene. Overgangen fra guttehåndball til seniornivå var stor, ifølge målvaktstalentet. Spesielt skuddene og tempoet i spillet.


TALENTFULL: Markus Nilsen er et stort talent i mål. Målbevisst, innsatsvilje og mye hardt arbeid ligger bak. Her fra forrige møte mot ØIF Arendal i Gimlehallen 5. desember. Lagkamerat Kristian Malerød Larsen (nummer 9) følger med i forsvar.
 Finn Sverre Lislevand


– Jeg føler jeg har utviklet meg på områder jeg tidligere har slitt med, samtidig har jeg fått bedre fysikk. Alt arbeidet jeg har lagt ned viser seg, sier Nilsen, som i tre sesonger også har deltatt i Lerøy-serien, den nasjonale eliteserien for 18-årslag.

Landslagsaktuell

Kommende seriekamp spilles mot ØIF Arendal onsdag 6. mars, på bortebane. Nilsen har tro på seier. Dagen etter drar han på landslagssamling i Skien. Sammen med en annen lokal håndballspiller, William Fiala Gjermundnes fra ØIF Arendal Elite, er han tatt ut på U-landslaget (LM 00).


KOLLEGASTØTTE: Adin Sehovic (t.v.) og Markus Nilsen har byttet på plassen i KIF-målet denne sesongen. Her fra Sør Amfi 13. februar, der KIF knuste ØIF Arendal Elite 2 med 22 mål. Da er det tid til en liten peptalk på sidelinjen midt under kampen.
 Finn Sverre Lislevand


Frem til 10. mars blir det fellessamling for rekruttgutta, juniorgutta og guttelandslaget, under ledelse av Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritsen. Josh Korsvik (AK28) og Kristian Gyberg (Våg), som også trener sammen med KIF-herrene, er begge tatt ut på 02-landslaget.

Det er ikke første gang at keeper-Nilsen er i søkelyset for en landslagsplass. Ni landskamper har det blitt så langt. Selv om kampen om målvaktsplassen er tøff, håper han det kan bli flere muligheter. For U-gutta er det turnering i Ungarn i april, Tyskland i juni og Danmark i juli. Men den store drømmen er å bli tatt ut til U-VM, som spilles i Makedonia i august.

– Det ville vært perfekt, humrer avgangseleven ved KKG Toppidrett.

Må ha poeng

Etter alle solemerker å dømme går KIF-herrene videre til kvalikrunde. Men det trengs noen ekstra poeng for å være helt på den sikre siden.


OPTIMISTISK: KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen tror det er gode muligheter for å hente nye poeng når laget møter ØIF Arendal i Nedenshallen onsdag 6. mars.
 Inger M. Witteveen


– Vi må ha poeng for at det skal være klart. Men vi har fire matchballer til å avgjøre, sier KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen og legger til:

– De fire kampene som er igjen skal vi vinne. Det lukter av kvalik, men vi må ha fokus for å avgjøre serien, sier han.


MÅL PÅ MÅL: KIF har en foreløpig måldifferanse på 177 i avdeling 3. Bare Fjellhammer, serieleder i avdeling 1, har scoret flere. Her er Erlend Årstein Hansen i aksjon mot Kjetil Kalaoja i ØIF-målet 5. desember.
 Finn Sverre Lislevand


Med kun ett tap på 18 seriekamper topper KIF tabellen for sin avdeling. Selv om KIF-kapteinen er fornøyd med sesongen så langt, synes han laget kunne prestert enda bedre spillemessig i enkelte kamper. Utfordringen har vært å holde konsentrasjonen ved stor nivåforskjell. Dét, og at de har latt motstanderen trekke ned tempoet. Foran kommende kamp mot ØIF Arendal har kapteinen følgende oppskrift:


TØFFE TRENINGER: Folksomt på trening i Odderneshallen onsdag 27. februar. Foran (f.v.) Fredrik Punsvik Baasland (AK28), Peder Sundseth Tangstad (AK28), Kevin Høyland (Fløy), Herman Torsvik (Våg), Lotte Sundelin (håndballsupporter), Johan Schønberg (AK28), Josh Korsvik (AK28), Jon Robertsen (KIF), Sebastian Schultz Hansen (KIF), Jostein Pedersen (KIF) og Erlend Årstein Hansen (KIF). Bak (f.v.) Thorvald Retterstøl (Randesund), Eskil Jørstad Daasvatn (AK28), Bendik Holstad (KIF), Eric Nickolay Skonhoft Jensen (KIF), Mathias Christiansen (KIF), Daniel Lindevik (Fløy), Kristian Malerød Larsen (KIF), Markus Nilsen (KIF), Kristian Gyberg (Våg), Frederik Sorth Petersen (KIF), Stian Nygaard Michaelsen (KIF), Jesper Brekke Hansen (KIF), Adin Sehovic (KIF), Christoffer Ryder Lislevand (KIF) og Birk Rossen (Randesund).
 Inger M. Witteveen


– Vi må sette forsvar og tempo. ØIF Arendal har rutinerte og gode håndballspillere, men vi er i bedre form. Vi må styre tempo i kampen. Da skal det være gode muligheter.

KOMMENDE BORTEKAMP: ØIF Arendal-KIF, onsdag 6. mars, klokka 20, Nedeneshallen.skrevet av Inger M. Witteveen, For KIF Håndball

Lisensinformasjon sesongen 2019-20
Ny lisens for 2019-20 er tilgjengelig i Min Idrett. Husk å betale før sesongen starter.
Les mer >>
Keeper søkes!
KIF håndballs 5.divisjon damelag er på jakt etter en til keeper til vår stall.
Les mer >>
Samarbeid mellom NNPF og KIF Håndball
KIF håndball har inngått en gjensidig samarbeidsavtale med Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) for å fronte arbeidet mot narkotika og doping gjennom kampanjen «Bry Deg».
Les mer >>
VELKOMMEN TIL INFO MØTE PÅ IDDA
Har du barn som skal begynne i første klasse om noen få dager og som vil spille håndball i KIF håndball?
Les mer >>
Sommeren banker nå på døren
og vi nyter at det endelig blir litt varmere. KIF Håndball ønsker alle en riktig fin sommer.
Les mer >>
KIF Jenter 12 vant Våg Cup 2019
Etter 4 solid seiere i puljen med 13-3 over Fløy, 13-5 over Sunde IL-1, 12-5 over Hinna HK-2 og 13-6 over Stavanger IF-1, gikk jentene direkte til semifinale.
Les mer >>
Vinner av A-finale i Hummel cup 2019
KIF J12 Hellemyr gikk til topps i Hummelcup med seier 12-10 over Lund Håndball i en triller av en finale.
Les mer >>
Vel gjennomført grillfest
270 små og stor var samlet på Idda Arena Onsdag 22.mai for å delta på grillfesten for klubbens medlemmer og familie.
Les mer >>
Borgertoget 17.mai
KIF håndball sine juniorspillere stilte mannsterke for å vise mangfoldet i klubben KIF håndball. Spillerene lagde show og underholdt  mange av de oppmøtte som stod langs veien.
Les mer >>
Opprykk neste sesong
1.divisjon på denne gjengen sesong 19/20
Les mer >>
Quartcup
Påmelding Quart Cup 2020åpner 1. oktober 2019
Les mer >>
Prioriterer håndball foran russefeiring
Markus Nilsen er russ nå i vår, men det er ikke det som opptar ham mest. Drømmen er opprykk til 1. divisjon med KIF og å bli tatt ut til U-VM i Makedonia.
Les mer >>